Rólunk

40 éve működő fényképész vállalkozásunk, szolgáltatásaink
széles palettájával várja kedves vendégeit Tatabánya városában!

Egy 40 éves vállalkozás története

Egy 40 éves
vállalkozás
története

Fiatal fényképészként 1979-ben egy fotólaborban találkoztunk, ahol még alkalmazottként éltük mindennapjainkat. Ekkor még nem tudtuk, hogy a közös fotózás iránti szenvedélyünkből egy életre szóló kaland lesz. Néhány éves alkalmazotti munkát követően úgy döntöttünk, hogy 1982-ben megalapítjuk a saját fényképész műtermünket, amely a Fókusz Fotó nevet kapta.
 
Igazi szolgáltatás működött itt, hiszen a lakosság minden fotóval kapcsolatos kérését teljesítettük. A színes fotók sokáig kézi munkával valósultak meg. Olyan kihívásokat oldottunk meg a szakmában, melyeket a vendégeink elmondásai alapján, máshol nem tudtak. Szombatonként gyakran 10 esküvőn valósítottuk meg a fiatal párok kívánságait.

Családunkban sorra születtek a gyermekek,
így már nem csak más családokban élvezhettük
a gyermekek fotózását, hanem a sajátunkban is

Családunkban
sorra születtek
a gyermekek,
így már nem csak más
családokban élvezhettük
a gyermekek fotózását,
hanem a sajátunkban is

Vállalkozásunk 10. születésnapján (1992-ben) csupán a jogi formánk változott, a fejlődő, színvonalas munka tovább folytatódott. Az országban elsők között vásároltuk meg azt a háttérvetítő berendezést, amellyel a műtermi fotózásainkat különlegesebbé tehettük. Ennek a technikának köszönhetően különböző, élethű háttereket varázsoltunk az esküvői, gyerek és családi fotóinkra. 2000-ben egy új szolgáltatással és egyben egy új kollégával is, a család első gyermekével, Péterrel bővült a Fókusz Fotó csapata. Ő már nem csak a fényképész szakmával zárta tanulmányait, hanem szakképzett operatőri végzettséggel rendelkezett. Így a videózás is egy magasabb szintre lépett stúdiónkban.

Pár év múlva megjelentek az első digitális profi
fényképezőgépek, melyeket nehéz volt beszerezni

Pár év múlva
megjelentek az első
digitális profi
fényképezőgépek,
melyeket nehéz
volt beszerezni

Természetesen igyekeztünk az első tulajdonosok között lenni! A technológia fejlődésével lecseréltük a háttérvetítőnket az új Greenbox technikára, amellyel sokkal könnyebben tudtunk háttereket „varázsolni” fotóinkra. Nem sokkal később felgyorsultak az események az országban, hiszen a Japán Noritsu cég bemutatta azt a labor berendezést, amely digitális adathordozókról is képes fotópapírra képet készíteni. Mivel a Fókusz Fotónak még nem volt saját labor berendezése, így mertünk nagyot álmodni és megvásároltunk egy olyan gépet amiből rajtunk kívül 2 darab létezett Európában, Magyarországon pedig az első profi Noritsu digitális labor berendezés volt.

Ekkor már országszerte sok fotós és labor tulajdonos bízott meg bennünket a digitális felvételeik kidolgozásával. Már több éve haladtunk a digitális fotózás útján, amikor 2008-ban második gyermekünk Nóra is a fényképész szakmát választotta, továbbá az operatőri pályán is követte bátyját, így egy újabb munkatárssal bővült a családi vállalkozásunk. A fiatalok új színt hoztak az üzlet életébe, hiszen ők már egy újabb generáció ízlését képviselték. A stúdió fotózás, a kreatív fotózás, a gyermek fotózás és más-más témák mind új értelmet nyertek a fiatalok keze munkája által.

Mára az ország számos pontján nézegetik a Fókusz
Fotó képeit, sokszor meglepő helyeken bukkan fel
egy-egy ajándékfotó, amely tőlünk származik

Mára az ország
számos pontján nézegetik
a Fókusz Fotó képeit,
sokszor meglepő
helyeken bukkan fel
egy-egy ajándékfotó,
amely tőlünk származik

Ez mindig jó érzéssel és büszkeséggel tölti el a Fókusz Fotó családját! 2017-ben, harmadik gyermekünk, Máté már nem a szakmát választotta, de maradt a művészet útján. 3D modellezést tanult,  így szolgáltatásaink köre újra bővült, ez esetben a 3D nyomtatással.

2022 – jelenleg egy bérelhető fotóstúdiót építünk, amellyel az olyan fotósokra is gondoltunk, akik nem rendelkeznek saját műteremmel. A Fókusz Fotó családi vállalkozás folyamatosan halad ezen a szép pályán, megújulunk, tanulunk, fejlődünk, ám valami sosem változik … az óriási szeretet, tisztelet, alázat, vidámság, jó hangulat, hála és köszönet, amellyel várjuk a kedves vendégeinket!

Kinek ajánljuk

Az országos lefedettségünknek köszönhetően az ország
bármely pontjáról érkezhetnek vendégeink, továbbá a határon
túli megrendelőinknek is készségesen tudunk segíteni!

Vásárlóink véleménye

Vásárlóink
véleménye

29 vélemény:
Gergő Hegyi
Gergő Hegyi
2021-12-13
Nagyon szuper volt! A gyerekek is élvezték a fotózást. Jó képek készültek! Mindenkinek ajánlani tudom Őket!
Zsuzsanna Szalay
Zsuzsanna Szalay
2021-07-14
Nagyon kedvesek,segitőkészek voltak!!!!!!!!
Andrea Csík
Andrea Csík
2021-01-22
Csodàlatos èlmèny volt

Felkeltettük az
érdeklődésed?

Felkeltettük az érdeklődésed?